#SuomiAreena analytiikkaa: avauspäivänä työelämä keskustelutti ylivoimaisesti eniten Twitterissä

Screen Shot 2016-07-11 at 22.36.19

Agendasurfer.com-palvelu keräsi ja analysoi twiittejä #suomiareena -aihetunnisteella. Analyysissä käytettiin apuna aihemallinnusta, jolla yksittäiset twiitit ryhmiteltiin suurempiin teemakokonaisuuksiin. Julkaisemme tuoreeltaan avajaispäivän analytiikkaa keskusteluteemojen ja kiinnostavimpien henkilöiden osalta. Twiittejä hashtagilla #suomiareena lähetettiin maanantaina 11.7. klo 19 mennessä yhteesä 2716 (poislukien uudelleentwittaukset).

Ensimmäisenä päivänä SuomiAreenassa twiittejä nostatti ylivoimaisesti eniten työelämään liittyvät aiheet (1020 twiittiä eli yli kolmannes kaikista lähetetyistä). Myös pääministerin tentti jäi mennen tullen työelämäteeman jalkoihin sekä myös avajaisviestien ja hoivakeskustelun taakse. Työelämä oli myös teema, joka selkeästi kosketti laajalti osallistuja- ja puhujajoukkoa: yhteensä 92 seuraamistamme seminaaripuhujista ja akkreditoituneista toimittajista mainittiin tässä keskustelussa.

Alla listattuna Twitter-viestien teemat, jotka on tunnistettu aihemallinnuksen (topic modelling) avulla, sekä kuhunkin teemaan osuvien twiittien määrä, sekä sama tieto piirakkakuvaajassa.

Työelämä ja eläke:                1020
Tervetuloa Poriin:                 352
Suuri Hoivakeskustelu:            258
Pääministeritentti/Sipilä                 218
Tulevaisuus:                     189
Yritysvastuu:                     181
Suuri Ruokakeskustelu:             138
Terveys (2 paneelia):                 82
Pelaaminen:                     71
Kotoutumispaneeli:                 60
Mun kaveri Elsa:                 57
Perheystävällinen Diili:             52
Teollisuus ja työ:                 38

Pääministeri Sipilä keräsi kuitenkin eniten mainintoja kaikista päivän puhujista (56 mainintaa). Kakkosena MTV3:n päätoimittaja Merja Ylä-Anttila (32 mainintaa) ja kolmannella sijalla toimittaja-dokumentaristi Riku Rantala (30 mainintaa). Kaikkiaan kymmenen eniten mainituimman listalle on yltänyt kirjavasti eri ammattien ja tahojen edustajia politiikoista toimittajiin, viihdetaiteilijoihin ja ammattiyhdistysväkeen.

Kymmenen eniten mainintoja saanutta puhujaa/toimittajaa maanantaina 11.7. #suomiareena-twiiteissä. Maininnaksi on laskettu käyttäjän koko nimen tai Twitter-nimen mainitseminen.

Juha Sipilä ‐ 56
Merja Ylä-Anttila ‐ 32
Riku Rantala ‐ 30
Mikael Pentikäinen ‐ 29
Lauri Ihalainen ‐ 27
Maija Vilkkumaa ‐ 23
Li Andersson ‐ 23
Juha Marttila ‐ 23
Ann Selin ‐ 23
Antero Vartia ‐ 23

Agendasurfer.com kerää ja analysoi SuomiAreenaa koskevat Twitter-keskustelut koko viikon ajan yhteistyössä MTV3:n kanssa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/n4flc2io8hxr/domains/agendasurfer.com/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *